TUZ TERAPİSİ
Tuz Odası Nedir ?

 

TUZ TERAPİ NEDİR?
Tuz Terapi : (Speleotherapy veya Halotherapy) doğal kuru tuz ile tamamen her yeri kaplanmış Tuz Odası’nda gerçekleştirilen bir uygulamadır.

Bu uygulamanın solunum ve cildimizin üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Aldığımız nefes içinde mikroskobik tuz partikülleri içermektedir. Bu da vücudumuzun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur. Tuz terapisi güvenli ve hiç bir yan etkisi yoktur.

Tuz partikülleri vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli olan; negatif iyonları, pozitif iyonlar haline dönüştürür.


TUZ TERAPİ NASIL OLUŞUR ?
Tuz Terapi, doğal tuz ile kaplı Tuz Odalarında belli bir süre kalma ilkesine dayanmaktadır. Tuz Odaları iyonize hava ve doğal tuz maddesi ile doymuş- küratif bir düşük konsantrasyonda, yüksek tuz mevcudu olan yerlerdir. Tuz Odalarının duvarları mikroklima kontrollü sıcaklık be nem ile birlikte oluştuğundan, hipo-bakteriyel ve alerjen içermeyen bir habatamı yaratır. Bu hava vücudumuzun solunum sistemini temizler, negatif itonlar, bakteriyel çoğalmaları yavaşlatır, solunum yolu hastalıklarına karşı direncimizi arttırır, solunum sistemimizi temizler. Bu etkisinden dolayı; astım, bronşit, sinüzit, pnömoni tedavileri için hem yetişkinlerin hemde çocukların kullanması faydalı olur. Tuz Odasındaki tuz partikülleri, yüksekanda mineral içeriği nedeniyle cilt üzerinde faydalı bir kozmetik etkiyede sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca vücuttaki varsa iltihabı azaltır ve antimikrobiyal etkisi vardır.


Neden Tuz Odası?

Tuz Odası 4 hedefe etki eder: Tuz Odaları Genellikle tek veya iki odalı olarak tasarlanırlar. ek odalı sistemlerde halojeneratör hasta odasına yerleştirilir. İki odalı sistemlerde ise hasta odasından ayrı olarak halojenaratörün veya kontrol panelinin olduğu operatör odası bulunur. Hasta odasının yapısında hasta alma kapasitesi göz önüne alınmalıdır. Kişisel hijyen ve yeterli havalandırma için kişi başına 4 m3 hacimden daha aztam olmamalıdır. Odanın büyüklüğü konusunda ise bir sınırlama yoktur ancak en iyi verim aralığında olması için odanın 150 m3 den daha fazla hacimde olması önerilmemektedir. Sağlık personelinin prosedürü kontrol etmesi açısından bu tür sistemler daha uygundur. Sistemlerin teknik kapasiteleri hasta odasının -her bir bölüm kendi mikroklimatamını sağlamak koşulu ile bölümlerden oluşmasına olanak sağlar.  Hasta odasındaki duvarlar, dekoratif elemanlarla birlikte, eşsiz bir teknoloji yardımıyla doğal tuz ile kaplanır. Tuz kaplı duvarlar estetik durmasının yanında ses yalıtımını, sıcaklığın ayarlanmasını, odadaki nemi ve aerosoltamının bakterilerden arınmasını sağlar. Hastanın bulunacağı oda genellikle aydınlatma, ses ve video sistemleri ile donatılır. Bu sebeple hastalar konforlu koltuklarda oturarak kendisi için hazırlanan bu odanın tadını çıkartabilir. Hasta odasındaki tuz aerosolü halojeneratör aracılığı ile oluşturur.Tek odalı sistemlerde ise halojeneratör direk olarak hasta odasında bulunur.